21 januari 2021 

 

Beste ouders/verzorgers,  

Woensdag 20 januari is er een persconferentie geweest, waarin maatregelen zijn aangekondigd om de kans op verdere verspreiding van Corona te verminderen. We hopen dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. Ook is gezegd dat als het verantwoord kan, de basisscholen vanaf 8 februari weer open kunnen. Het is helaas nog niet zeker of ‘gewoon’ open op 8 februari kan.   

We zien dat het in veel gezinnen lukt om goed mee te doen met het afstandsonderwijs. We merken dat in andere gezinnen het nog niet zo makkelijk is. Natuurlijk willen we graag dat de kinderen goed meedoen. Nog belangrijker vinden wij het dat het voor de kinderen en voor u behapbaar is en er voldoende ontspanning kan zijn thuis. Er zijn gezinnen die andere gezinnen helpen, door bijvoorbeeld af en toe de kinderen van elkaar op te vangen en ze samen het afstandsonderwijs te laten volgen, of door kinderen na het schoolwerk samen te laten (buiten) spelen. In sommige gevallen maakt de stamgroepcoach voor een kind aparte afspraken over de inhoud van het afstandsonderwijs.  

Als u behoefte heeft om met iemand te praten over de situatie thuis, kunt u terecht bij onder meer de luisterlijn, het sociaal wijkteam of het jeugdteam. Op de site van de gemeente Wormerland vindt u alle telefooonnrs en websites bij elkaar. Op de site van de gemeente Zaanstad, vindt u de links naar de informatie over de sociale wijkteams en jeugdteams in Zaanstad. 

 Wijziging tijdstip portfolio gesprekken
In het jaarprogramma staan de eerstvolgende portfolio gesprekken gepland in de week van 15 februari. We verzetten deze gesprekken naar de week van 22 maart.  

Dat betekent: 

 • Als we open kunnen in de week van 15 februari, hebben we een gewone schoolweek; waarbij er ook op maandag- en vrijdagmiddag school is tot 15.30 uur. 
 • In de week van 22 maart gaan we de portfolio gesprekken voeren op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag; daarvoor is er maandag 22 en vrijdag 26 maart school tot 12.30 uur. 
 • De definitieve adviesgesprekken voor de kinderen van groep 8, vinden wel plaats in de week van 15 februari. Informatie hierover ontvangt u van de stamgroepcoach. 
 • De voorlopig adviesgesprekken voor de kinderen van groep 7, stellen we uit, zodat we de resultaten van de IEPtoets daarin mee kunnen nemen. 
 • Als de kinderen weer op school zijn, gaan we de IEPtoetsen afnemen (vanaf groep 3). We willen de uitslag ervan met u bespreken in het portfoliogesprek van maart. 
 • De verandering van het tijdstip van de portfoliogesprekken is afgestemd met kinderopvang Baloe en Boefje en als de onderwijsvrije middagen normaal gesproken in uw contract zitten, dan geldt dit ook voor de week van 22 maart. 

Als we nog niet open zijn vanaf 8 februari of uiterlijk per 1 maart (na de krokusvakantie), bekijken we het opnieuw. 

Noodopvang
Tijdens de noodopvang werken de kinderen aan het afstandsonderwijs, gegeven door de stamgroepcoaches vanuit huis of vanuit een ander lokaal op school. Het is noodzakelijk dat de kinderen alles bij zich hebben dat nodig is, om het afstandsonderwijs te kunnen volgen: 

 • Opgeladen device met hoofdtelefoon 
 • Werkboeken/ schriften 
 • Gezond 10 uurtje en lunch 

Het wordt drukker in de noodopvang; donderdag is de drukste dag met ca 20 kinderen. Het komt voor dat er kinderen uit de noodopvang, in quarantaine moeten omdat een huisgenoot positief getest is. Tot nu toe, hebben we nog geen berichten gehad dat kinderen uit de noodopvang positief getest zijn. 

Wintergames van de Brede School Wormerland
Zolang de scholen dicht zijn blijft de Brede school activiteiten organiseren op het terrein van WSV ’30. Er kan ingeschreven worden voor de volgende nieuwe (gratis) activiteiten:  

 • dinsdag 26-1: Winterspelen voor 6 t/m 12 jaar van 15.00-16.30 (diverse sportactiviteiten, zoals voetbal/hockey/boogschieten)  
 • donderdag 28-1: Kick & Fun voor 6 t/m 9 jaar van 15.00-16.00 en voor 10 t/m 13 jaar van 16.00-17.00  
 • dinsdag 2-2: Winterspelen voor 6 t/m 12 jaar van 15.00-16.30 (diverse sportactiviteiten)  

Inschrijven is verplicht via www.bredeschoolwormerland.nl. Voor Kick & Fun geldt een maximum van 16 kinderen per groep. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Brede school coördinator Saskia van Schaik: info@bredeschoolwormerland.nl of 06-38624812. 

Nationale Voorleesdagen van 20-30 januari
Van 20 tot 30 januari zijn de nationale voorleesdagen. Een mooie gelegenheid om thuis nog eens extra voor te lezen. Filmpjes, waarin kinderboeken voorgelezen worden en tips vindt u opNationale Voorleesdagen, prinses Laurentien leest voor: https://youtu.be/MlpNi0JSeYA  


Hartelijke groeten,
  

Jet Meelker 

 

Voor de agenda: 

 • woensdag 27 januari: studiedag team; geen afstandsonderwijs 
 • 20 t/m 28 februari: voorjaarsvakantie
 • 12 maart: biebbus
 • 22, 24, 26 maart: portfoliogesprekken in de middagen; onderwijs op school tot 12.30 uur op maandag 22 en vrijdag 26 maart. Woensdag 24 maart school tot 12.00 uur. 
 • 1 april: Paasfeest op school 
 • 2 april: goede vrijdag, studiedag team, geen onderwijs 
 • 5 april: Pasen


Voor de versie van de informatiebrief met foto’s kunt op de onderstaande link klikken:
2021-01-21