De eigenwijs

Bestuur

Het bestuur bestaat uit 4 enthousiaste bewoners uit Wormerland/Zaanstreek en bestaat uit een toezichthoudend deel en een uitvoerend bestuurder. Wij delen een passie voor het zich ontwikkelende kind. De belofte van succesvolle, vernieuwende onderwijsconcepten die kinderen nog beter tot hun recht laten komen inspireert ons.

Jet Meelker

Jet Meelker

Schoolleider/Uitvoerend bestuurslid

Ik woon in Wormer, samen met mijn man en drie tienerzonen. Ik begeleid kinderen, jongeren en volwassenen om hun talenten te ontdekken en te gebruiken vanuit mijn eigen coachings- en trainingspraktijk. Als kindercoach geef ik een steuntje in de rug bij leerproblemen en sociaal emotionele belemmeringen, zoals concentratieproblemen en faalangst. Daarnaast heb ik ruime ervaring als leidinggevende en jurist. Ik verteld hier meer over tijdens de Zaanse Monologen.

Remco Schmieman

Remco Schmieman

Secretaris

Ik heb in commerciële en non-profit organisaties gewerkt als client- en programma manager. Tevens heb ik ervaring in het bedrijfsleven, culturele instellingen en het onderwijs. Daarbij is (digitale) innovatie altijd de rode draad. Ik woon met mijn vrouw en twee pleegkinderen in Oostknollendam.

Leontine de Koning

Leontine de Koning

Voorzitter

Ik ben overtuigd dat de visie en de missie van De Eigen Wijs leidt tot zelfbewuste en autonoom denkende, mooie mensen. Een ontwikkeling waar ik graag mijn steentje aan wil bijdragen. Ik ben woonachtig in de Zaanstreek en heb ruime ervaring op het gebied van leidinggeven en managen van diverse organisaties. Naast een uitgebreide ervaring in het publieke domein ben ik ook thuis in organisaties die met beperkte middelen hoogstaande kwaliteit moeten leveren.

Maarten Bouhuijs

Maarten Bouhuijs

Toezichthouder

Ik versterk als penningmeester het toezichthoudend deel van ons bestuur. Ik heb als manager bedrijfsvoering gewerkt voor een grotere scholengroep, waarbij ik verantwoordelijk was voor het strategisch financieel beleid. Tevens heb ik ervaring als toezichthouder van een schoolbestuur. Ik omschrijf mijzelf als non-conformist, heb vier kinderen en woon in Oostknollendam. Ik vol Robert Bosse op in ons bestuur. We bedanken Robert voor al het werk dat hij verzet heeft om De Eigen Wijs van de grond te krijgen.

Schoolleider aan het woord

Jet Meelker

IKC De Eigen Wijs bestaat omdat een groep inwoners uit Wormerland zich ging buigen over een hoe een ideale basisschool eruit zou moeten zien. Directe aanleiding was de sluiting van de school in Oostknollendam. Daar ben ik bij betrokken geraakt vanuit mijn praktijk in het begeleiden van kinderen met leerproblemen als dyslexie. Wat we willen is dat kinderen zich gezien weten en dat ze tot ontwikkeling komen, waarbij ze ontdekken waar hun talenten liggen. En ook, hoe je om kan gaan met dingen die je wat minder liggen. Kinderen zijn nieuwsgierig en willen leren; dan is het nodig dat je ze de omgeving biedt, waarin dat goed kan. Dus stimuleren we op school die nieuwsgierigheid, bijvoorbeeld door het werken in thema’s. En bieden we meerdere manieren van leren aan en hebben we veel aandacht voor allerlei talenten en kun je op meerdere niveaus werken We geven kinderen ruimte, binnen een duidelijke structuur. Een ouder van onze eerste lichting groep 8-kinderen vertelde me dat haar zoon met zelfvertrouwen is begonnen aan het voortgezet onderwijs en dat juist die aandacht voor wie je bent en wat je in huis hebt, De Eigen Wijs onderscheidt: jouw talent, zoals je bent! Daar doen we het als team voor; elke dag opnieuw.