18 februari 2021 

 

Beste ouders/verzorgers,  

We zijn heel blij dat bijna alle kinderen weer op school zijn! We merken dat de kinderen het heel fijn vinden om weer op school te zijn. Er wordt volop gewerkt aan de thema’s. Bijvoorbeeld met een heuse ‘catwalk’ in stamgroep 1/2, passend bij het thema ‘wat trek jij aan’.  In de stamgroepen 3/4 gaat het over kleding en textiel en ontdekken de kinderen allerlei verschillende manieren om zelf stof te maken en te bewerken, zoals weven en de ebru techniek (marmerverf op textiel). 

De stamgroepen 3 t/m 8 zijn gestart met de IEPtoetsen van het leerlingvolgsysteem. Deze stonden oorspronkelijk gepland voor januari. De uitkomst ervan delen we met u bij de portfoliogesprekken in maart. 

Samenstelling team 

Coaches/leraarondersteuners
Na de voorjaarsvakantie kunnen we starten met 2 coaches/leraarondersteuners. Kicky begint weer na haar zwangerschapsverlof. Heel hartelijk dank aan Michele en Sannah die tijdens haar afwezigheid deze rol vervuld hebben. 

De vacature die was ontstaan door het vertrek van Mieke, is ingevuld: Minona komt ons team versterken. Kicky zal vooral gaan ondersteunen bij de groepen 1 t/m 4 en Minona bij de groepen 5 t/m 8. Beiden werken in de ochtenden. Kicky werkt daarnaast op maandag-, dindsdag-, en donderdagmiddag in de naschoolse opvang van Baloe.  


Minona stelt zich voor:
 

Hallo iedereen, 

Mijn naam is Minona Smit-Zuidervaart. Ik heb er veel zin in om na de voorjaarsvakantie het team van De Eigen Wijs te komen versterken. Ik zal als coach/leraarondersteuner gaan werken met de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8.  Vanuit Assendelft kom heerlijk op de fiets naar Wormer op ma-, di-, do- en vrijdagochtend. Maar ook houd ik erg van lange wandelingen maken dus wie weet stap ik ook eens te voet naar school. Verder houd ik veel van koken, lezen, de tuin en het maken van (abstracte) fotografie. Met mijn man en twee jongens (10 en 12) ben ik ook vaak aan de kust te vinden in het bos of aan het strand.  

Tegen de leerlingen zeg ik; “Graag tot maart!” En ouders, ik hoop u ook eens te ontmoeten wanneer er weer wat meer kan betreffende de coronamaatregelen. 

Fijne vakantie gewenst allemaal! 


Stagiair stamgroepen 3/4 

Daniella ondersteunt sinds medio november bij de stamgroepen 3/4. Intussen is zij gestart met de opleiding onderwijsassistent en loopt ze stage bij ons. Haar stage was voor ons de aanleiding om een officiele erkenning aan te vragen als erkend leerbedrijf MBO’ en die hebben we intussen verkregen. 

Vakleekracht gym
Na de vakantie kunnen we gelukkig weer zorgen voor gymlessen door een vakleerkracht gym. Dave komt vanuit stichting Spurd (sportbedrijf Purmerend), de gymlessen bij ons verzorgen voor de stamgroepen 3 t/m 8. Spurd levert vakleerkrachten gym aan basisscholen in Purmerend en omgeving. Omdat Dave nog net niet afgestudeerd is aan de ALO, komt er de eerste tijd een bevoegde vakleerkracht mee vanuit Spurd.  


Dave stelt zicht voor:
 

Mag ik mijzelf even voorstellen? 

Ik ben Dave Bol, 25 jaartjes jong en ik woon in Purmerend. 

De afgelopen jaren heb ik op verschillende campings sport en bewegingsactiviteiten aangeboden, freerun lessen gegeven en stage gelopen in het (basis) onderwijs. In mijn vrije tijd wil ik graag iets ondernemen met vrienden of ben ik aan het sporten. In de winter ga ik graag de pistes op en in de zomer geniet ik natuurlijk van het mooie weer, liefst aan het strand of in het bos. 

Wat ik belangrijk vind ik mijn gymlessen, is dat leerlingen zich op hun gemak voelen. Ik daag leerlingen uit om nieuwe dingen te leren en wil ze motiveren om (een leven lang) met plezier te bewegen. 

Ik heb er zin in! 

Tot snel, 

Dave 

 

Gymrooster stamgroepen 3 t/m 8
Met de komst van Dave, veranderen de tijden van de gymlessen voor de groepen 3 t/m 8. 

Dinsdag   
08.50-09.35  3/4 A 
09.35-10.20  3/4 B   
10.20-11.10  5/6 
11.10-12.00  7/8 
Woensdag   
09.00-09.45  7/8 
09.45-10.30  5/6 
10.30-11.15  3/4 A 
11.15-12.00  3/4 B 

De kinderen douchen niet na gym. Bij de groepen 3/4 gebruikt elke stamgroep 1 kleedkamer (jongens en meisjes bij elkaar). Als uw kind begint met gym, dan gaan zij rechtstreeks naar de gymzaal in de ochtend. 

Uitkomst oudertevredenheidsonderzoek
Begin december hebben we u gevraagd mee te doen aan het oudertevredenheidsonderzoek. Van de 76 gezinnen, hebben er 42 de vragenlijst ingevuld. Dat is te weinig om een representatief beeld te geven en een goede vergelijking te kunnen maken met de eerder uitgevoerde oudertevredenheidsonderzoeken. Degenen die mee hebben gedaan aan het onderzoek, scoren opvallend hoog op de vragen ‘mijn kind gaat met plezier naar school’ en ‘mijn kind voelt zich veilig op school’.  Het gemiddelde van alle scores is nagenoeg gelijk aan het vorige onderzoek. Op de vraag naar aanvullende tips of tops, wordt het meest genoemd dat vanwege de coronamaatregelen er minder zicht is op wat er op school gebeurt en er minder contact is met de coaches. Hierdoor is het ook lastiger om antwoord te geven op de vragen uit het onderzoek. De uitkomst van het onderzoek vindt u als bijlage bij deze informatiebrief en zal gepubliceerd worden op de site ‘scholen op de kaart’. Met de MR is afgesproken dat het volgende oudertevredenheidsonderzoek in november 2021 zal plaatsvinden. 

Rapport onderwijsinspectie vastgesteld
De onderwijsinspectie heeft in november onderzoek gedaan naar onze kwaliteitszorg en ambitie en het financieel beheer. Dit was de eerste keer dat we officieel ‘bezoek’ hebben gehad van de inspectie. We hebben op alle onderzochte onderdelen een voldoende gescoord en daar zijn we supertrots op. Het rapport is intussen vastgesteld en binnenkort te vinden op de site van de onderwijsinspectie 

Voorjaarsvakantieprogramma Brede School Wormerland
Doe gezellig mee met het gratis vakantieprogramma van de Brede School:
 * Dinsdag 23-2 online kinder pubquiz voor groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8. Inschrijven:  www.bredeschoolwormerland.nl 
* Van 20 t/m 28-2 fotospeurtocht met vragen door Wormer. Vanaf 19-2 te downloaden op de website www.aktiefwormerland.nl  

Vakantietip: ZaanThuisTheater
Het Zaantheater biedt tijdens de voorjaarsvakantie 27 online voorstellingen. Elke dag kun je om 10.00 uur een leuke peutervoorstelling bekijken, om 14.30 uur een show waarbij iedereen van vier jaar of ouder kan aanschuiven en om 16.00 uur staat er een hele bijzondere kindervoorstelling op het programma. Het zijn registraties van eerder gespeelde voorstellingen. Een familieticket kost €7,50 per voorstelling, waarmee je met het hele gezin de gekozen voorstelling kunt bekijken. Tickets voor alle voorstellingen zijn te koop via site Zaantheater  

Tekenwedstrijd opruimheld
De Gemeente Wormerland roept kinderen op om mee te doen aan een tekenwedstrijd! Er moet namelijk een Opruimheld ontworpen worden. Het winnende ontwerp wordt écht uitgewerkt en ingezet om Wormerland op te ruimen. Dat niet alleen, de winnaar krijgt ook nog eens een Nintendo Switch kado. 

Het is je vast niet ontgaan: rondslingerend zwerfafval. Niet alleen slecht voor de natuur, maar ook ontzettend gevaarlijk voor dieren. Een Opruimheld gaat Wormerland helpen schoon houden door bijvoorbeeld clean-ups te organiseren. Précies wat we nodig hebben. 

Vind jij het leuk om te tekenen? Doe mee en stuur jouw tekening voor 20 maart naar opruimheld@jouwschonestad.nl . 

Kun je nog niet zo goed tekenen? Dan kun je op  www.jouwschonestad.nl/wormerland ook een kleurplaat downloaden en die zo creatief mogelijk inkleuren en nog veel mer informatie vinden. Inspiratie nodig? Bekijk dan www.instagram.com/opruimheld.wormerland  

Tenslotte
We gaan ervan uit dat er voor het basisonderwijs, tijdens de vakantie geen veranderingen komen in de richtlijnen en maatregelen rondom corona. Dat betekent dat we volgens het huidige rooster met ‘stamgroepbubbels’ blijven werken.  

Alvast een hele goede en gezonde vakantie gewenst en tot maandag 1 maart, 

Hartelijke groeten, Jet Meelker 

 

Voor de agenda:

  • 20 t/m 28 februari: voorjaarsvakantie 
  • 12 maart: biebbus 
  • 22, 24, 26 maart: portfoliogesprekken in de middagen; onderwijs op school tot 12.30 uur op maandag 22 en vrijdag 26 maart. Woensdag 24 maart school tot 12.00 uur.– NB: tijden kunnen aangepast worden als gevolg van aangepast schoolrooster, zoals dat geldt vanaf 8 februari. 
  • 1 april: Paasfeest op school 
  • 2 april: goede vrijdag, studiedag team, geen onderwijs 
  • 5 april: Pasen 

 

 

Voor de versie van de informatiebrief met foto’s kunt op de onderstaande link klikken:
2021-02-18