Beste ouders, verzorgers,

U ontvangt deze extra informatiebrief omdat we u op de hoogte willen stellen over de groei van de school en het gevolg daarvan voor de indeling van de groepen. Daarnaast brengen we graag nogmaals de uitvoering van Notenkraker onder uw aandacht en de vergadering van de gemeenteraad van Wormerland inzake onze huisvesting.

De volgende informatiebrief zal op 29 november verschijnen.

Indeling groepen onderbouw vanaf januari 2020
We verwachten tot het einde van dit schooljaar, nog zeker 15 nieuwe 4-jarigen te verwelkomen op school. Omdat dit niet gaat passen in de huidige stamgroep 1/2, hebben we besloten te schuiven in de indeling van de groepen in de onderbouw. Vanaf januari zullen we twee groepen 1/2 maken. De huidige kinderen groep 3 uit stamgroep 2/3, komen dan bij stamgroep 3/4. Om te zorgen dat de beide kleutergroepen straks een evenwichtige samenstelling krijgen, zullen enkele kinderen vanuit de huidige stamgroep 1/2 naar de nieuwe 1/2 overgaan. Als dit uw kind betreft, zal de stamgroepcoach dit komende week met uw bespreken.

Uitvoering door alle kinderen van De Notenkraker; 19 nov 14.45 uur
Er wordt nog druk geoefend, want het is bijna zover. Aanstaande dinsdag 19 november om 14.45 in de grote gymzaal: de uitvoering van De Notenkraker door alle kinderen uit alle groepen. U bent allemaal van harte welkom te komen kijken! Er komen zelfs twee jonge dansers van de Nationale Balletacademie meedoen. Aan het eind van de voorstelling op school dansen zij een pas de deux uit de originele Notenkraker-voorstelling door het Nationale Ballet, die in december in het Muziektheater te zien is. We kunnen nog hulpouders gebruiken om de kleuters te helpen bij het omkleden in hun danskostuum.

Huisvesting
De fractie van Groen Links in de gemeenteraad van Wormerland zal een motie indienen op de raadsvergadering van dinsdagavond 19 november om te vragen het kasteel te blijven betrekken bij de verdeling van ruimtes voor beide scholen en kinderopvang. Namens de ouders zal er ingesproken worden aan het begin van de vergadering om 20.00 uur. Later die avond zal de motie inhoudelijk besproken worden in de gemeenteraad. Om het belang van goede huisvesting voor beide scholen en kinderopvang te ondersteunen, nodigen we u van harte uit om bij de raadsvergadering aanwezig te zijn. De vergadering is in het gemeentehuis van Wormerland (tegenover school).

Brede school activiteit: MadScience, inschrijven vanaf 25 november
In het volgende blok krijgt onze school Mad Science als activiteit vanuit de Brede School Wormerland. Dit zijn razend leuke en populaire lessen in wetenschap en techniek vanaf groep 3. Vanaf 25 november 12.00 uur kunt u uw kind(eren) hiervoor inschrijven: Brede School Wormerland Er is plek voor maximaal 24 kinderen.

Voor de agenda:
– 18 november: studiedag team, kinderen geen school
– 19 november: 14.45 uur; uitvoering Notenkraker door de kinderen van alle groepen, waarvoor u van harte welkom bent.
– 22 november: excursie ‘Sint en het verdwenen kruid’ bij molen De Bleeke Dood, stamgroepen 1/2 en 2/3 – via Parro zal hulp bij vervoer worden gevraagd.
– 26 november: workshop Mad Science groepen 3 t/m 7
– 26 november, 18.45 uur: medezeggenschapsraad
– 28 november: Biebbus
– 29 november : ‘Kom in de klas’
– 29 november: bezoek Hortus Botanicus Amsterdam groep 6/7 (na Kom in de klas)
– 5 december 08.30 uur: aankomst Sinterklaas op school – omdat Sint en Pieten voor beide scholen komen, starten we 5 december om 08.30 uur op het evenemententerrein.
– 6 december: studiedag team, kinderen geen school
– 11 december: 09.00-09.30 uur: Kom op de koffie
– 18 december: Kerstdiner voor alle groepen
– 20 december vanaf 12.30 uur t/m 5 januari 2020: Kerstvakantie

Hartelijke groeten,
Jet Meelker (schoolleider, bestuurder)