30 oktober-3 november 2017 

 

Beste ouders, verzorgers, 

Wat zijn wij trots op alle kinderen van IKC De Eigen Wijs! Wat hebben de kinderen mooi op hun eigen wijze, laten zien wie ze zijn op de tentoonstelling ter afsluiting van het thema ‘ik en wij’.  

     

En wat zijn we trots op onze school. We draaien nu al 7 weken en iedereen vindt steeds beter zijn weg. De kinderen van groep 3/4/5 hebben allemaal al persoonlijke doelen gemaakt waar ze hard aan werken. In groep 1/2 zien we dat kinderen graag samen spelen, elkaar helpen en ontdekken wat ze met de materialen kunnen binnen en buiten. De kinderen voelen zich thuis in hun eigen stamgroep en de wisselwerking tussen beide groepen krijgt steeds meer vorm. 

 

Groep 3/4/5 is op bezoek geweest bij molen De Schoolmeester. 

 Hoorzitting bezwarencommissie Wormerland op 17 oktober 

Afgelopen dinsdagavond was de hoorzitting over onze bezwaren in het gemeentehuis van Wormerland. Wij hebben onze visie goed naar voren kunnen brengen. De onafhankelijke hoor- en adviescommissie zal een advies uitbrengen aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Wormerland. Het College zal op basis van dit advies opnieuw besluiten nemen. De afspraak is dat wij in elk geval van het kasteel gebruik kunnen blijven maken zolang alle officiële procedures nog lopen. 

Herfstspelen met de Brede School Wormerland
U kunt u uw kind inschrijven voor de Herfstspelen in de herfstvakantie in sporthal Wormer. Op dinsdag 24 en donderdag 26 oktober is er een gevarieerd programma vol met Sport, Creatief en Theater/ Dans. Donderdag komt o.a. Kwiek weer de halve zaal omtoveren tot een klim-, klauter- en gymnastiekparadijs.  

Let op! De kassa gaat om 13.30 open, het is dus niet nodig om heel veel eerder aanwezig te zijn. We starten rond 13.45. Kaartjes kosten €3 bij online inschrijven en €4 aan de deur. Om 16.15 bent u allemaal van harte welkom om te kijken naar het eindoptreden en om 16.30 is de middag weer afgelopen. 

 

Op tijd beginnen na de Herfstvakantie 

Wij vragen u om te zorgen dat u om 09.00 uur echt het lokaal van uw kind(eren) uit bent. Dan kunnen de groepen in alle rust om 09.00 uur starten met het dagprogramma. 

 

Gevraagd hulp bij excursie Poelboerderij groep 3/4/5 op donderdag 2 november 09.00-11.30 uur 

We zoeken nog mensen die kunnen brengen, halen en begeleiden. Graag inschrijven via Parro. 

 

Gevraagd: materiaal voor de lampionnen 

Voor het maken van de lampionnen, doet u ons een groot plezier met: resten gekleurde stof waar we stroken van kunnen maken en kippengaas. 

 

Gevraagd: materiaal voor het volgende thema 

Meteen na de Herfstvakantie beginnen we met een nieuw thema. Voor groep 1/2 is dat: ‘Wat trek jij aan?’ en voor groep 3/4/5: ‘Van top tot teen’. Het is het eerste thema dat we volgens het IPC vormgeven (international primary curriculum). 

 

U doet ons een groot plezier met: lapjes stof, kledingfolders, foto’s van kleding van andere culturen, ritsen, knopen, kleding accessoires 

 

Hulp gevraagd bij vingerhaken, haken en breien 

Wie wil en kan met een groepje kinderen gaan vingerhaken, haken of breien? Graag doorgeven aan de coach van uw kind. 

 

Laten zien van kleding uit andere culturen 

Wie wil en kan kleding uit andere culturen laten zien op school en er iets over vertellen? Graag doorgeven aan de coach van uw kind. 

 

Voor de agenda: 

  • Herfstvakantie: 21 tot en met 29 oktober 
  • Start nieuw thema: maandag 30 oktober 
  • 31 oktober: luizencontrole 
  • Groep 3/4/5: excursie Poelboerderij op donderdag 2 november 09.00-11.30 uur. 
  • Alle groepen: lampionnen maken: donderdagmiddag 2 november 14.00-15.30 uur en vrijdagochtend 3 november 09.00-10.00 uur 
  • Alle groepen: vrijdagmiddag 10 november 15.30 uur: lampionnenparade op het schoolplein. 
  • Groep 1/2: vrijdagochtend 17 november, excursie Pluis de Molenmuis in het Molenmuseum  

 

 

Hartelijke groeten,  

 

 

Jet Meelker (schoolleider/bestuurder IKC De Eigen Wijs)  

? ?