26 augustus 2019

Inzake: informatie start schooljaar 2019-2020

 

Beste ouders, verzorgers,

Vandaag zijn we het nieuwe schooljaar begonnen met 89 kinderen! Heerlijk om alle kinderen (weer) te zien.

In deze brief vindt u praktische informatie voor de start van het schooljaar. Tegelijkertijd ontvangt u de schoolgids 2019-2020 waarin u nog veel meer informatie vindt over IKC De Eigen Wijs.

Start om 09.00 uur en ophalen

De eerste schoolweek kunt u in alle groepen tussen 08.50-09.00 uur afscheid nemen in/bij de klas. U kunt voor of na schooltijd in de eerste schoolweek naar binnen lopen in de groep van uw kind om kennis te maken met de stamgroepcoach. Vanaf de tweede schoolweek kunnen alleen de kinderen van groep 1/2 nog tot in de klas gebracht worden. Van alle andere kinderen, neemt u buiten/beneden afscheid. Zij gaan zelfstandig naar hun lokaal.

De stamgroepen 1/2 en 2/3 vindt u beneden in het Kasteel. Zij gebruiken de hoofdingang van het Kasteel aan de kant van de zandbak. Stamgroep 3/4 zit boven in het Kasteel en de kinderen gaan via achteringang van het Kasteel (naast de grote gymzaal) naar binnen en lopen dan direct door naar boven. Fijn als u aan de kant van het kleuterplein wacht tot de deur opengaat om 08.50 uur, zodat we de andere school zo min mogelijk storen. De Stamgroepen 4/5 en 6/7 gebruiken de lokalen in het hoofdgebouw.

Gym

De kleuters gymmen minimaal twee keer per week in de speelzaal van het hoofdgebouw. Bij slecht weer geven we ook op de andere dagen bewegingsonderwijs in de speelzaal. U zorgt voor simpele canvas gymschoenen met klittenband of elastiek. Die bewaren we op school.   Speciale gymkleding is voor de kleuters nog niet nodig.

De kinderen van groep 3 tot en met 7 gymmen in de gymzaal en zijn verplicht gymschoenen, T-shirt en sportbroek te dragen. Schoenen met zwarte zolen zijn niet toegestaan in de gymzaal. De kinderen nemen hun gymkleding mee naar school op de dagen dat zij gym hebben.

Als uw kind de schooldag start met gym, zorgt u er dan voor dat uw kind om 09.00 uur kan starten met de gymles en zich dus omkleedt tussen 08.50-09.00 uur.

De kinderen die de schooldag eindigen met gym, hebben les tot 12.00 uur op woensdag en 15.30 uur op vrijdag. Daarna kleden ze zich om en kunnen ze opgehaald worden bij de uitgang van de gymzaal.

Parro

Denkt u eraan om de nieuwe groep(en) van uw kind(eren) te selecteren in Parro? Als uw kinderen nieuw zijn bij ons op school, ontvangt u via de mail een uitnodiging voor Parro.

Versterking gezocht voor de Ouderraad

De ouderraad houdt zich bezig met de (leuke) activiteiten van de school. De ouderraad organiseert bijvoorbeeld de viering van Sinterklaas, Kerst en Pasen.

De ouders uit de ouderraad zijn op dit moment: Ancilla Pouwels, Desi Burnet en Natasha Nenseff. De ouderraad kan versterking gebruiken. Indien u belangstelling heeft, neem dan contact op met de ouderraad door iemand aan te spreken of via info@deeigenwijs.nl (dan stuurt school het door).

Bruikleenovereenkomst iPads

Als uw kind in groep 4 start, of nieuw is bij ons op school vanaf groep 4, dan krijgt uw kind een iPad in bruikleen van school. Deze iPad nemen de kinderen in principe mee naar huis en weer opgeladen mee naar school. Hiervoor wordt een bruikleenovereenkomst aangegaan tussen de ouders en school. De iPad zelf bekostigt IKC De Eigen Wijs. Ouders (vanaf niveau groep 4) zorgen zelf voor een degelijke hoofdtelefoon. U kunt vanaf dinsdagmiddag 27 augustus na schooltijd de bruikleenovereenkomst tekenen en de iPad mee naar huis nemen.

Eten en drinken

Op IKC De Eigen Wijs, eten en drinken wij gezond. Dat betekent dat u uw kind gezonde voeding meegeeft. Alle kinderen lunchen op school op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. U geeft uw kind daarvoor een gezonde lunch mee in een broodtrommeltje en wat drinken: water of (karne)melk. Koek en snoep en pakjes drinken of bekers limonade zijn niet toegestaan. U kunt voor producten die koel moeten blijven, een thermosbeker/flesje gebruiken, of een koeltasje/koelelement. Vanwege de groei van de school is het niet meer mogelijk de koelkast van school te gebruiken.

Naast de lunch geeft u uw kind elke dag een gezond tussendoortje mee voor in de loop van de ochtend, bij voorkeur fruit of groente als zoals snoeptomaatjes, worteltjes of komkommer of gedroogd fruit. Voor kinderen die dat nodig hebben, kan dit ook een gezond belegde boterham zijn of iets dergelijks. En iets te drinken: water of een andere gezonde drank in een goed afsluitbare beker. Kinderen die tussendoor dorst hebben, kunnen een glaasje water drinken.

 Alle (brood)trommeltjes en goed afsluitbare bekers moeten voorzien zijn van de naam van uw kind.

 Voor de agenda:

  • 9 september: 5 jaar Brede School Wormerland met activiteiten voor alle kinderen van de scholen in Wormerland
  • 19 september: schoolfotograaf
  • 26 september: biebbus
  • 27 september: studiedag team, kinderen geen school
  • 11, 14, 16 oktober: portfoliomiddagen, op 11 en 14 oktober is de school daarom 12.30 uur uit
  • 18 oktober vanaf 12.30 uur t/m 27 oktober: herfstvakantie

Hartelijke groeten,

Jet Meelker (schoolleider, bestuurder)