3 november 2017 

Inzake: infoweek 6 – 10 november 2017 

 

Beste ouders, verzorgers, 

 

Deze week is groep 3/4/5 naar de Poelboerderij geweest en hebben alle kinderen lampionnen gemaakt. We zijn nog steeds luizenvrij. En we zijn in alle groepen gestart met het nieuwe thema. Voor groep 1/2 is dat: ‘Wat trek jij aan?’ en voor groep 3/4/5: ‘Van top tot teen’. Het is het eerste thema dat we volgens het IPC vormgeven (international primary curriculum).  

 

Workshops spinnen 

Passend bij het thema, zijn er de komende vier dinsdagmiddagen workshops ‘spinnen’. De kinderen van groep 3/4/5 en de kleuters die dat willen, gaan draad spinnen van wol. Deze workshops verzorgen Simone van Doleweerd (van het Wollokaal in Wormer: https://www.wol-lokaal.nl/ ) en Nienke Kruiswijk. 

 

Gevraagd: ritsen, knopen etc 

Voor ons thema kunnen fournituren gebruiken, zoals ritsen en knopen ed.  

 

Groep 1/2 in lievelingskleding op dinsdag 7 november 

Vanwege het thema ‘wat trek jij aan’ mogen alle kinderen van groep 1/2 hun lievelingskleren aan naar school op dinsdag 7 november. 

 

Let op: wijziging gymtijden groep 3/4/5 

De gymles voor groep 3/4/5 op dinsdagmiddag vervalt vanaf komende week. In plaats daarvan is er gym op donderdagmiddag van 12.45-13.45 uur. De gymles van donderdag verzorgt Aniek Meewisse. Zij is vakleerkracht ,  afgestudeerd aan de Academie Lichamelijke Opvoeding. De gymles op woensdagochtend door Miranda Hogenbirk blijft vooralsnog ongewijzigd. 

 

Gebruik Parro voor hulp bij activiteiten 

Als we hulp kunnen gebruiken voor activiteiten, vragen we dat via Parro. Dat houdt het voor ons allemaal overzichtelijk. Als Parro voor u nog niet goed werkt, laat het ons dan weten (via info@de-eigen-wijs.nl). Voor groep 1/2 vragen we binnenkort om hulp bij de excursie naar het Molenmuseum op 17 november en voor groep 3/4/5 vragen we hulp bij het Biebbezoek om 9 november. 

 

Buitenspelletjes op maandag 

Vanuit de Brede School Wormerland worden er voor het eerst ook onder schooltijd activiteiten georganiseerd. Vanaf maandag 6 november tot en met eind januari komt Corina Dekker tussen 12.00-13.00 uur buitenspelletjes doen op het evenemententerrein: van 12.00-12.30 uur met groep 3/4/5 en van 12.30-13.00 uur met groep 1/2.  

 

IKC De Eigen Wijs verzorgt een Zaanse Monoloog in het Zaantheater 

We zijn zeer vereerd dat Jet op zondagmiddag 12 november in het Zaantheater een Zaanse Monoloog mag houden. Onder de noemer Zaanse Monologen komen 8 sprekers met een relatie tot de Zaanstreek, een positief, inspirerend en verrassend verhaal houden. De sprekers worden uitgenodigd om vanuit hun passie, ervaring, ambitie, overtuiging of vakgebied iets te vertellen dat mensen inspireert, verrast, wijzer maakt of amuseert. Zaanse Monologen is een initiatief van het ‘Wij zijn Zaankanters-platform’ en heeft tot doel geld in te zamelen voor het Arie Lemsfonds door middel van een leuke inspirerende middag met bekende en verrassende sprekers. Voor meer info en het bestellen van kaarten: https://zaantheater.nl/tickets/zaanse-monologen/?evid=895427841-1502096064 

 

We zijn voorzien van knutselmateriaal 

Onze hartelijke dank voor al uw schoenendozen, eierdozen ed. We hebben nu voorlopig genoeg. Als u nog bijzonder knutselmateriaal heeft liggen, overlegt u dan met de stamgroepcoach of u ons daar een plezier mee kan doen. 

 

Gezond eten en drinken 

Zoals u weet eten en drinken we op school gezond. Af en toe zien wij nog wel zoete drankjes of minder gezond broodbeleg. Wilt u erop blijven letten wat u uw kind meegeeft? 

 

Voor de agenda: 

  • Groep 3/4/5: 9 november ‘s ochtends naar De Bieb 
  • Alle groepen: vrijdagmiddag 10 november 15.30 uur: lampionnenparade op het schoolplein. 
  • Groep 1/2: vrijdagochtend 17 november, excursie Pluis de Molenmuis in het Molenmuseum