8 september 2017

Inzake: info voor onze 2e schoolweek

Beste ouders, verzorgers,

Onze allereerste schoolweek zit er op. Een week van kennismaken met elkaar, en de eerste ervaringen samen opdoen in het ‘eigen wijs’ leren en ontwikkelen.

In deze brief vindt u allerlei informatie voor de komende schoolweek.

1e gymles 3/4/5 woensdag 13 september 09.00 uur

Aanstaande woensdag 13 september om 09.00 uur heeft groep 3/4/5 voor het eerst gym in de gymzaal. Wilt u de kinderen gymkleding en een handdoek meegeven: gymschoenen, T-shirt en sportbroek. Schoenen met zwarte zolen mogen niet in de gymzaal. De kinderen frissen zich in elk geval op na de gymles. De kinderen die dat willen, mogen douchen. Aangezien zij op woensdag beginnen met gym, starten zij direct bij de gymzaal op het schoolplein, naast het Kasteel. Wij hebben Miranda Hogenbirk bereid gevonden voorlopig de gymlessen voor 3/4/5 te verzorgen. Miranda is een zeer ervaren leerkracht met gymbevoegdheid. Op woensdagochtend zal zij, na de gym, nog een uurtje assisteren bij stamgroep 3/4/5, zodat zij de kinderen beter gaat leren kennen. Miranda is ook werkzaam als leerkracht op obs De Eendragt in Wormer.

Gymkleding en reservekleding groep 1/2

De kinderen van groep 1/2 gymmen op gymschoenen. Deze hebben wij nu opgeborgen in een bak in het rechterkeukenkastje. Wanneer uw kind het

prettig vindt om in gymkleding te gymmen, mag er ook kleding (in een tasje!) in dit kastje opgeborgen worden.

De reservekleding graag in een apart tasje in de luizenzak. Zo blijft het overzichtelijk voor de kinderen.

Schoolfotograaf donderdagmiddag 21 september

Dondermiddag 21 september komt de schoolfotograaf van Foto Weenink-Goedheer uit Wormer. Van elk kind maakt hij foto’s en een foto van de hele stamgroep. Ongeveer twee weken later kunt u deze foto’s online bestellen, waarna u ze via school geleverd krijgt.

Hulp gevraagd voor uitknippen lesmateriaal

Kunt u netjes knippen? We hebben heel mooi lesmateriaal aangeschaft van Beeldend Talent. Dit is gedrukt op vinyldoek (stevig tafelzeil) en moet allemaal uitgeknipt worden. Wilt u een deel thuis uitknippen voor ons? Meld dit dan bij juf Annemiek of stuur een mail: info@de-eigen-wijs.nl

Stofzuiger gevraagd

Heeft u nog een goed werkende stofzuiger over? Wij zouden er graag eentje hebben in het Kasteel, om ook wat op te kunnen zuigen als het schoonmaakbedrijf er niet is.

Schoenendozen en knutselmateriaal zijn welkom

Om te kunnen knutselen vragen wij u knutselmateriaal als wc-rollen, eierdozen, doosjes en bakjes etc. mee naar school te nemen. Bij twijfel, overleg met de coach van uw kind. Voor ons thema zijn we op zoek naar schoenendozen.

Start Brede school activiteiten!

Over 2 weken beginnen we weer met een nieuw blok aan Brede school activiteiten. Voor de volgende activiteiten die bij ons in/ om school plaatsvinden. kunt u uw kind(eren) nog opgeven:

– Maandag van 15.30-16.30 is er Op pad in de natuur voor groep 3 en 4. 10 lessen voor €20,00. Ga lekker mee naar buiten en ontdek wat er allemaal groeit en bloeit. We gaan onderzoeken. knutselen en nog veel meer!

– Maandag van 15.30-16.30 is er ook Minimusical voor groep 1 t/m 3. 10 lessen voor €20,00. In de vrolijke cursus Minimusical kunnen de kinderen zich heerlijk

uitleven met liedjes en dansjes uit een bekende Disney-film of musical. Op de laatste lesdag treden de kinderen op voor alle ouders en belangstellenden.

– Dinsdag van 15.30-16.30 is er Buitensporten voor groep 4 en 5. 10 GRATIS lessen. Sporten in de buitenlucht die je normaal niet binnen doet. We gaan als echte krijgers highland games spelen, als het hard waait maken we vliegers en gaan we die buiten uittesten, we spelen honkbal, jeu de boules en we maken gebruik van de weersomstandigheden. Deze les is te vinden onder ICBS de Wormerwieken, maar staat ook open voor kinderen van de Eigen Wijs.

Inschrijven kan via www.bredeschoolwormerland.nl en klik links op uw school. Voor vragen kunt u contact opnemen met Saskia van Schaik, Brede school coördinator, op 075-6423247 of info@bredeschoolwormerland.nl

Tenslotte

Als er iets is, dat u kwijt wil of wil overleggen, neemt u dan vooral contact op met de coach van uw kind of met mij.

Hartelijke groeten,

Jet Meelker (schoolleider/bestuurder IKC De Eigen Wijs)