13 oktober 2017 

Inzake: info voor onze 7e schoolweek:  16-20 oktober 2017 

 Beste ouders, verzorgers, 

In deze Kinderboekenweek zijn we met de hele school naar De Bieb geweest en op vrijdag hebben kinderen uit groep 3/4/5 voorgelezen aan kinderen uit groep 1/2. De ouderraad is voor de eerste keer bij elkaar gekomen en er is gefilmd op school voor een promotiefilmpje door Job en Luuk Productions. 

Ouderraad 

De ouderraad houdt zich bezig met feesten en vieringen en gaat samen met het team excursies en workshops organiseren die passen bij de thema’s waar we op school mee werken. Het budget wat hiervoor beschikbaar is, komt uit de ouderbijdragen. U ontvangt hier binnenkort een verzoek tot betaling voor.  Een van de eerste dingen die de ouderraad oppakt is het organiseren van het Sinterklaasfeest.  

ParnasSys en Parro 

Helaas werkt de informatievoorziening via Parro en ParnasSys nog niet helemaal zoals we dat zouden willen. Deze informatiebrief versturen we daarom opnieuw op 2 manieren: via ParnasSys en via gewone mail. Als opgeven voor een activiteit via Parro nog niet lukt, wilt u zich dan bij de coach opgeven? 

Hoorzitting bezwarencommissie Wormerland op 17 oktober 

De gemeente Wormerland moet zorgen voor onze huisvesting. De gemeente wil dat wij gebruik gaan maken van het hoofdgebouw van de WormerWieken. Tegen besluiten van de gemeenten hierover hebben wij bezwaarschriften ingediend. Op dinsdag 17 oktober vanaf 20.00 uur is er een hoorzitting over onze bezwaren in het gemeentehuis van Wormerland. U kunt daarbij aanwezig zijn. De afspraak is dat wij in elk geval van het kasteel gebruik kunnen blijven maken zolang alle officiële procedures nog lopen. 

Gevraagd: materiaal voor de lampionnen 

Voor het maken van de lampionnen, doet u ons een groot plezier met: wit katoenen lakens en allerlei kleuren wol(draad).  

Gevraagd: materiaal voor het volgende thema 

Meteen na de Herfstvakantie beginnen we met een nieuw thema. Voor groep 1/2 is dat: ‘Wat trek jij aan?’ en voor groep 3/4/5: ‘Van top tot teen’. Het is het eerste thema dat we volgens het IPC vormgeven (international primary curriculum). 

 We hebben hiervoor allerlei materiaal nodig. Kunt u ons helpen aan:  

Kleding en accessoires (ook poppen/babykleding en ook uit andere landen), soorten stoffen (ook met patronen), zuivere wol, katoenplant, leer, rubber, knopen, ritsen, draad, stofstaaltjes, veren, touwen, sjaaltjes, sieraden, haarbanden, kunstbloemen, oude leren schoenen, schoenpoetsmateriaal (borstels/doekjes), wasrekje,  paspop, foto’s, tijdschriften en reclamefolders over mode. 

Wilt u het materiaal voor de Herfstvakantie geven aan de coaches van groep 1/2? Overleg gerust bij twijfel of uw materiaal geschikt is. 

 

Reminder: 

  • Schoolfoto’s bestellen kan nog tot en met 18 oktober. 
  • Groep 3/4/5: excursie naar papiermolen De Schoolmeester op dinsdagmiddag 17 oktober, van 13.00-15.30 uur. De gymles van dinsdagmiddag vervalt hierdoor. 
  • Donderdag 19 oktober 09.00-09.30 uur: afsluiting thema ‘ik en wij’ met een tentoonstelling voor (groot)ouders 
  • Vrijdag 20 oktober: studiedag voor het team; kinderen onderwijsvrij 
  • Herfstvakantie: 21 tot en met 29 oktober 
  • Start nieuw thema: maandag 30 oktober 
  • Groep 3/4/5: excursie Poelboerderij op donderdag 2 november 09.00-11.30 uur. 
  • Alle groepen: lampionnen maken: donderdagmiddag 2 november 14.00-15.30 uur en vrijdagochtend 3 november 09.00-10.00 uu

 

Hartelijke groeten,  

Jet Meelker (schoolleider/bestuurder IKC De Eigen Wijs)