Nieuwsbrief Banner de eigen wijs

In deze nieuwsbrief:

  • Op veler verzoek: een extra Informatieavond op maandag 8 mei a.s.
  • Let op! Een voorlopige aanmelding is nog geen definitieve aanmelding!
  • Rondleiding voor geïnteresseerde ouders
  • Coach Meinke stelt zich voor
  • De schooltijden van De Eigen Wijs
  • De meest gestelde vragen op een rij, met antwoorden

Extra Informatieavond op maandag 8 mei

De Informatieavond van 27 maart was erg goed bezocht. Op veler verzoek organiseren wij nogmaals een Informatieavond voor geïnteresseerde ouders op maandag 8 mei. Op deze avond lichten wij ons onderwijsconcept toe en kunt u kennismaken met de coaches/leerkrachten van De Eigen Wijs. Aanvang 19.30 uur, Lokatie: De Balk 2 D Wormer (te bereiken via de ingang van het schoolplein aan De Caascooper). Aanmelden via infoavond@de-eigen-wijs.nl

[button-blue url=”https://deeigenwijs.nl/#homepage-contact” target=”_self” position=”center”]Aanmelden voor informatie avond 8 mei[/button-blue]

LET OP:

Een voorlopige aanmelding is nog niet genoeg voor plaatsing op De Eigen Wijs

We hebben gemerkt dat er soms verwarring is over het aanmelden van uw kind(eren). Sommige ouders denken dat ze hun kind(eren) al aangemeld hebben doordat ze eerder een voorlopige aanmelding via de site hebben gedaan. Zo´n voorlopige aanmelding is echter niet voldoende om uw kind(eren) te laten starten op De Eigen Wijs.

Wilt u uw kind(eren) aanmelden? Dan hebben wij een definitief aanmeldformulier nodig. Dit formulier vindt u op onze website www.de-eigen-wijs.nl/aanmelden. Pas nadat u dit formulier heeft ingevuld en ondertekend, kunnen wij uw aanvraag in behandeling nemen, zodat uw kind geplaatst kan worden op De Eigen Wijs.

[button-yellow url=”#” target=”_self” position=”center”]Definitief aanmeldformulier kind[/button-yellow]

Rondleiding De Verwondering Monnickendam

verwondering logoVoor een beperkte groep zeer geïnteresseerde ouders is het mogelijk een kijkje te nemen bij basisschool De Verwondering in Monnickendam.

Het onderwijs op De Verwondering heeft veel overeenkomsten met ons concept. Jet Meelker kan daar op woensdagochtend 10 mei met maximaal 8 personen terecht. Als er grote belangstelling voor bestaat, dan kunnen we op woensdagochtend 17 mei nogmaals langskomen met een groepje. Indien u mee wilt naar De Verwondering, wilt u dit dan doorgeven via het Contact formulier? Vol is vol.

U ontvangt van ons een bevestiging van uw deelname met aanvangstijd. De mogelijkheid om bij De Verwondering te komen kijken is er uitdrukkelijk alleen voor ouders die serieus overwegen hun kind(eren) met ingang van komend schooljaar aan te melden voor De Eigen Wijs.

Coach Meinke stelt zich voor…

Coach MeinkeVanaf september zal ik als coach werkzaam zijn op De Eigen Wijs, via deze nieuwsbrief wil ik mij graag voorstellen. Ik ben Meinke de Veer, 34 jaar, ik woon in Alkmaar en ben moeder van twee kinderen van 2,5 jaar en 5 maanden oud.

De Eigen Wijs is voor mij een avontuur waar ik met volle overtuiging in stap. Ik zal u kort vertellen waarom. Na een opleiding aan de UvA ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als projectleider in de cultureel-maatschappelijke sector. Wat ik hierin miste was het werken met kinderen. Om die reden heb ik mij omgeschoold tot leerkracht basisonderwijs. Tijdens en na mijn opleiding ontstond de interesse voor kindgericht onderwijs waardoor ik kennis en ervaring heb opgedaan in het Ontwikkelings Gericht Onderwijs en het Jenaplan onderwijs. Wat een prachtige dingen heb ik mogen zien en ervaren en wat voel ik mij rijk wanneer ik als leerkracht/coach op kindgerichte wijze mag bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Het kind centraal stellen is dus mijn belangrijkste uitgangspunt als coach. Daarbij moet een kind zich vooral veilig voelen op school en betrokken zijn bij wat en hoe hij/zij wil leren. In het onderwijs dat ik kinderen bied, zie ik onderzoekend en ervarend leren als dé manier om kinderen tot ontwikkeling te laten komen. Ook vind ik de relatie tussen de coaches, de kinderen, de ouders en de wereld om de school heel belangrijk. Allemaal elementen die ik verwacht terug te kunnen vinden op De Eigen Wijs en waarom ik zo enthousiast ben om straks met uw kind(eren) aan de slag te gaan. We gaan er samen iets moois van maken! [divider]

Schooldag ritme smallWat zijn de schooltijden van De Eigen Wijs?

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben we een continurooster. De school begint om 09.00 en eindigt om 15.30 uur. De kinderen lunchen op school.

Op woensdag beginnen we om 09.00 uur en eindigen we om 12.00 uur.

*Kinderen met een plus pakket kunnen inlopen vanaf 7:00 en blijven tot 18:15. 

bioritme schooldag

[divider]

Meest gestelde vragen:

De gesprekken die wij voeren met geïnteresseerde ouders en de vragen die gesteld zijn tijdens onze Informatieavond van 27 maart, hebben een lijst met meest gestelde vragen opgeleverd. Lees meer…

[divider]

Missie

Ieder kind heeft zijn eigen talenten, mogelijkheden en leert op zijn eigen wijze. Wij faciliteren de omgeving dusdanig dat het kind zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Eigen Wijze Kinderen vinden samen de toekomst uit.

Kernwaarden

Liefde, Vertrouwen, Eigenaarschap, Verbinding.

Motto

Je bent goed zoals je bent!

[divider]