24 november 2017

Inzake: infoweek 27 november-1 december 2017

Beste ouders, verzorgers,

Dat Sinterklaas weer in het land is, is ook op bij ons steeds zichtbaarder. De eerste gesprekken met ouders en kinderen over de eerste persoonlijke plannen van de kinderen hebben plaatsgevonden. Voor de Kerstvakantie volg de rest van deze gesprekken.

Eerste indruk onderwijsinspectie positief

De onderwijsinspectie heeft op grond van de door ons aangeleverde stukken een positieve eerste indruk gekregen. We voldoen aan de wettelijke eisen, ons concept is goed doordacht en de inspectie heeft geen reden om ons extra in de gaten te houden. In januari komt de inspecteur langs om kennis te maken.

Statiegeldflessen verzamelen voor de behandeling van Samira

Samira de Kraker (moeder van Anisa uit groep 3/4/5), heeft MS. In Nederland is zij uitbehandeld. Er is een mogelijkheid voor een behandeling in India, die echter niet vergoed wordt. Daarom zijn vrienden en familie een crowdfundingsactie gestart: battle against my body , die wij van harte ondersteunen.

Bij de ingang van school vindt u een grote zak, waarin u lege statiegeld flessen kunt achterlaten voor dit goede doel.

Kerstmarkt op vrijdag 15 december om 15.00 uur

Voor de crowdfundingsactie voor de behandeling van Samira komt er op school een gezellige Kerstmarkt op vrijdagmiddag 15 december, vanaf 15.00 uur. Wendie Hoenders (moeder van Sam uit groep 3/4/5) coördineert de Kerstmarkt.

Wij vragen u om een bijdrage te leveren aan deze markt. Dit kan op verschillende manieren:

– U kunt spullen doneren voor verkoop in de sfeer van woninginrichting zoals woonaccessoires. Ook kunt u kleding die nog in goede staat is doneren, zowel kleding/schoeisel voor kinderen als volwassenen. Bij twijfel of uw aanbod geschikt is voor de markt kunt u contact opnemen met Wendie Hoenders.

– U kunt een donatie doen door iets te bakken voor de markt (brood, hartige of zoete taart, koekjes) of door iets te koken ( soep bijvoorbeeld).

– U kunt zich als vrijwilliger opgeven voor de markt om te komen helpen (kraam bemannen, kaartverkoop etc..).

Wilt u meedoen? Of heeft u een ander goed idee voor het aanbod op de markt? Neem dan contact op met Wendie Hoenders, via 06-37298359 of wendiehoenders@gmail.com

12 december: landelijke stakingsdag basisonderwijs

Als de regering niet verder tegemoet komt aan de eisen van werknemers en werkgevers in het basisonderwijs, zullen veel scholen op 12 december opnieuw een dag gesloten zijn om de eisen kracht bij te zetten. Het team van IKC De Eigen Wijs zal hieraan meedoen. Pas in de week van 5 december wordt definitief bekend of de staking doorgaat. Meer informatie vindt u op PO front.

13 december: Informatiebijeenkomst voor nieuwe ouders

Op woensdagochtend 13 december tussen 09.30-11.00 uur is er een informatiebijeenkomst voor ouders die overwegen hun kind(eren) in te schrijven bij ons. Kent u ouders voor wie deze ochtend interessant is, breng ze dan op de hoogte! Wilt u ons komen helpen door ouders in kleine groepjes rond te leiden en vragen te beantwoorden over uw ervaringen bij ons? Stuurt u dan een mail naar info@de-eigen-wijs.nl.

Vragen over Parro?

Als Parro nog niet helemaal goed werkt, kunt u contact opnemen met Nienke Kruiswijk. Zij is maandag- en donderdagochtend op school.

Voor de agenda:

– Dinsdag 5 december: 08.30 uur aankomst Sint, onderwijstijd tot 15.00 uur, kinderen die gebruik maken van het pluspakket gaan om 15.00 uur met Mieke mee naar Baloe.

– Woensdag 6 december: studiedag team, kinderen onderwijsvrij

– Dinsdag 12 december: mogelijk landelijke stakingsdag basisonderwijs

– Woensdag13 december 09.30-11.00 uur: informatiebijeenkomst voor ouders die overwegen hun kind(eren) in te schrijven op IKC De Eigen Wijs

– Vrijdag 15 december: Kerstmarkt op school van 15.00 uur tot ca 16.00-16.30 uur.

– Woensdag 20 december: Kerstdiner voor alle groepen.

Hartelijke groeten,

Jet Meelker (schoolleider/bestuurder IKC De Eigen Wijs)

Na het spinnen, is er deze week geweven.

‘buitenspeelspelletjes’ in de gymzaal, vanwege de nattigheid buiten.