6 oktober 2017

Inzake: info voor onze 6e schoolweek: 9-13 oktober 2017

Beste ouders, verzorgers,

Groep 1/2 heeft kennis gemaakt met het Zaans Museum. We hebben de Kinderboekenweek geopend met het doorknippen van een lint en we hebben in kleine groepjes voorgelezen. We hebben prachtige boekenkasten gekregen van De Bieb, waar we heel blij mee zijn. Iedereen die gereden, gelezen en gesjouwd heeft: dank jullie wel!

En we hebben meegedaan aan de landelijke stakingsdag opdat we ook in de toekomst goed onderwijs kunnen blijven geven. Fijn dat u daar begrip voor heeft getoond.

ParnasSys en Parro: graag controleren of alles werkt

De vorige informatiebrief lijkt niet iedereen bereikt te hebben. We versturen de informatie via ParnasSys, maar kennelijk werkt dit nog niet helemaal goed. Deze informatiebrief versturen we daarom op 2 manieren: via ParnasSys en via gewone mail. Wilt u nakijken of u onze informatie via ParnasSys ontvangt?

We maken ook gebruik van Parro voor kortere mededelingen tussen de wekelijkse informatiebrieven door en om afspraken te plannen met u. Dat kan bijvoorbeeld gaan om hulp bij schoolse activiteiten. We adviseren u om de Parro app op uw telefoon te installeren.

Als het goed is, bent u zo’n 2 weken geleden uitgenodigd voor een account in ParnasSys en Parro. Wilt u nakijken of u inderdaad deze uitnodigingen ontvangen heeft? Wilt u uw gegevens vervolgens checken en zo nodig wijzigen? Als u hier vragen over heeft kunt u contact opnemen met Nienke, via nienke.kruiswijk@deeigenwijs.nl. Nienke is ook op school te bereiken op maandag en donderdag tussen 08.45 en 13.00 uur.

Schoolfoto’s bestellen

Wellicht heeft het vorige week gemist. U kunt nog tot en met 18 oktober de schoolfoto’s van uw kind(eren) online bestellen. Voor de uitleg over het bestellen, verwijs ik naar bijgaande informatie van onze schoolfotograaf. Als u de foto’s tijdig bestelt, krijgt uw kind ze voor de Herfstvakantie mee naar huis.

Uitnodiging afsluiting thema ‘ik en wij’ op 19 oktober

Op donderdag 19 oktober tussen 09.00-09.30 uur bent u van harte welkom bij de afsluiting van ons eerste thema : ‘ik en wij’. De kinderen maken daarvoor een tentoonstelling. Ook opa’s en oma’s zijn van harte uitgenodigd.

Groep 1/2 sluit het thema ‘Ik en jij’ af met een knuffeltentoonstelling. Alle kinderen mogen komende week een knuffel mee naar school nemen die de kinderen nodig hebben om over te tekenen en te vertellen. Dit mag hun favoriete knuffel zijn. Houd er wel rekening mee dat de knuffel tot 19 oktober op school blijft.

Kinderboekenweek 4 -15 oktober: ook thuis voorlezen

Misschien leest u uw kind al dagelijks voor. Als dat nog niet zo is, adviseren wij u om daarmee te starten. Uit onderzoek blijkt dat voorlezen goed is voor de taal- en spraakontwikkeling van uw kind, ook als uw kind al zelf kan lezen.

De Kinderboekenweek is een prima moment om een kinderboek te kopen. Wij juichen het toe als u met uw kind leest of voorleest. Als u een kinderboek koopt bij Bruna tijdens de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober en de kassabon aan ons geeft, dan mogen wij voor 20% van het totaalbedrag kinderboeken uitzoeken voor school.

Promotiefilmpje IKC De Eigen Wijs

We gaan een kort promotiefilmpje maken voor IKC De Eigen Wijs. Vrijdagochtend 13 oktober komt Luuk Baltes daarvoor filmen. Hij heeft eerder ook filmopnames gemaakt van ons kunstproject op 2 september.

Excursie Poelboerderij groep 3/4/5 donderdag 2 november

Welke (groot)ouders willen mee met de excursie naar de Poelboerderij op donderdagochtend 2 november (09.00-11.30 uur)? Graag opgeven via Parro.

Hulp gevraagd bij het maken van lampionnen op 2 en 3 november

Donderdagmiddag 2 november 14.00-15.30 uur en vrijdagochtend 3 november 09.00-10.00 uur gaan we lampionnen maken met alle kinderen. De kinderen mogen kiezen uit verschillende lampions, de coaches zorgen voor voorbeelden en materiaal. Wie vindt het leuk de kinderen te helpen bij het knutselen? Opa’s en oma’s zijn ook welkom. Graag opgeven via Parro.

Gevraagd: materiaal voor de lampionnen

Voor het maken van de lampionnen, doet u ons een groot plezier met: plastic frisdrankflessen of doorzichtige plastic bakjes, wit katoenen lakens en allerlei kleuren wol(draad).

Gevraagd: materiaal voor het volgende thema

Meteen na de Herfstvakantie beginnen we met een nieuw thema. Voor groep 1/2 is dat ‘Wat trek jij aan?’ en voor groep 3/4/5: ‘Van top tot teen’. Het is het

eerste thema dat we volgens het IPC vormgeven (international primary curriculum).

We hebben hiervoor allerlei materiaal nodig. Kunt u ons helpen aan:

Kleding en accessoires (ook poppen/babykleding en ook uit andere landen), soorten stoffen (ook met patronen), zuivere wol, katoenplant, leer, rubber, knopen, ritsen, draad, stofstaaltjes, veren, touwen, sjaaltjes, sieraden, haarbanden, kunstbloemen, oude leren schoenen, schoenpoetsmateriaal (borstels/doekjes), wasrekje, kledinghangers, paspop, foto’s, tijdschriften en reclamefolders over mode.

Wilt u het materiaal voor de Herfstvakantie geven aan de coaches van groep 1/2? Overleg gerust bij twijfel of uw materiaal geschikt is.

Hoorzitting bezwarencommissie Wormerland op 17 oktober

De gemeente Wormerland moet zorgen voor onze huisvesting. De gemeente wil dat wij gebruik gaan maken van het hoofdgebouw van de WormerWieken. Tegen besluiten van de gemeenten hierover hebben wij bezwaarschriften ingediend. Op dinsdag 17 oktober vanaf 20.00 uur is er een hoorzitting over onze bezwaren in het gemeentehuis van Wormerland. U kunt daarbij aanwezig zijn. De afspraak is dat wij in elk geval van het kasteel gebruik kunnen blijven maken zolang alle officiële procedures nog lopen.

Reminder:

– Alle groepen: donderdag 12 oktober ‘s morgens naar De Bieb met school; we gaan lopend, dus graag zorgen voor geschikte kleding.
– Groep 3/4/5: excursie naar papiermolen De Schoolmeester op dinsdagmiddag 17 oktober, van 13.00-15.30 uur.
– Donderdag 19 oktober 09.00-09.30 uur: afsluiting thema ‘ik en wij’ met een tentoonstelling voor (groot)ouders
– Vrijdag 20 oktober: studiedag voor het team; kinderen onderwijsvrij
– Herfstvakantie: 21 tot en met 29 oktober
– Start nieuw thema: maandag 30 oktober
– Groep 3/4/5: excursie Poelboerderij op donderdag 2 november 09.00-11.30 uur.
– Alle groepen: lampionnen maken: donderdagmiddag 2 november 14.00-15.30 uur en vrijdagochtend 3 november 09.00-10.00 uur

Hartelijke groeten,

Jet Meelker (schoolleider/bestuurder IKC De Eigen Wijs)