Het Team van Basisschool De Eigen Wijs

Het team bestaat uit enthousiaste coaches een schoolleider en een administratief medewerker. Ze delen een passie voor het zich ontwikkelende kind. De belofte van succesvolle, vernieuwende onderwijsconcepten die kinderen nog beter tot hun recht laten komen inspireert hen.

Wie zijn zij?

Jet Meelker
Jet Meelker, Schoolleider/Bestuurder

Jet woont in Wormer, samen met haar man en drie tienerzonen. Zij is sinds 2017 schoolleider bij De Eigen Wijs.

Zij begeleidt kinderen, jongeren en volwassenen om hun talenten te ontdekken en te gebruiken vanuit haar eigen coachings- en trainingspraktijk. Als kindercoach geeft zij een steuntje in de rug bij leerproblemen en sociaal emotionele belemmeringen, zoals concentratieproblemen en faalangst.

Hiernaast heeft Jet een ruime ervaring als leidinggevende en juriste.

Hoe Jet van Meester ‘juf’ geworden is: 

 

Meinke de VeerMeinke de Veer, Stamgroepcoach groep 1/2

Vanaf september 2017 ben ik als coach werkzaam op De Eigen Wijs. Ik ben Meinke de Veer, 34 jaar, ik woon in Alkmaar en ben moeder van twee kinderen van 2,5 jaar en 5 maanden oud.

De Eigen Wijs is voor mij een avontuur waar ik met volle overtuiging in gestapt ben. Ik zal u kort vertellen waarom. Na een opleiding aan de UvA ben ik een aantal jaar werkzaam geweest als projectleider in de cultureel-maatschappelijke sector. Wat ik hierin miste was het werken met kinderen. Om die reden heb ik mij omgeschoold tot leerkracht basisonderwijs.

Tijdens en na mijn opleiding ontstond de interesse voor kindgericht onderwijs waardoor ik kennis en ervaring heb opgedaan in het Ontwikkelings Gericht Onderwijs en het Jenaplan onderwijs. Wat een prachtige dingen heb ik mogen zien en ervaren en wat voel ik mij rijk wanneer ik als leerkracht/coach op kindgerichte wijze mag bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.

Het kind centraal stellen is dus mijn belangrijkste uitgangspunt als coach. Daarbij moet een kind zich vooral veilig voelen op school en betrokken zijn bij wat en hoe hij/zij wil leren. In het onderwijs dat ik kinderen bied, zie ik onderzoekend en ervarend leren als dé manier om kinderen tot ontwikkeling te laten komen. Ook vind ik de relatie tussen de coaches, de kinderen, de ouders en de wereld om de school heel belangrijk. Allemaal elementen die ik verwacht terug te kunnen vinden op De Eigen Wijs en waarom ik zo enthousiast ben om  met uw kind(eren) aan de slag te zijn/gaan. [divider]

Lindy MooyweerLindy Mooyweer, Stamgroepcoach groep 1/2

Hallo kinderen en ouders! Mijn naam is Lindy en ik  zal even iets over mezelf vertellen zodat jullie me een beetje kunnen leren kennen.

Ik ben een trotse moeder van 2 kindjes, een zoon en een dochter. We hebben thuis een hond en een poes, ik ben namelijk gek op dieren. Ook houd ik van veel buiten zijn, lekker in het bos lopen, naar het strand of een rondje fietsen. Thuis vind ik het fijn om te lezen, films te kijken en om te koken. Daarnaast ben ik gek op reizen. Ik heb al veel mooie plekjes mogen zien en ik ben nog lang niet klaar met ontdekken.

Heel erg trots en met ontzettend veel enthousiasme ben ik in september 2017 als coach van groep 1/2 op De Eigen Wijs begonnen. Ik heb al mogen zien en ervaren in mijn voorgaande onderwijservaring als leerkracht in ‘natuurlijk en gepersonaliseerd leren’ hoe prachtig en waardevol gepersonaliseerd leren is. Wat rijk, voor zowel kind als coach, om naar de individuele behoeftes van de kinderen te kijken en om samen een omgeving te creëren die kinderen prikkelt, uitdaagt en uitnodigt om op onderzoek uit te gaan.

  • Een plek waar kinderen hun creativiteit, natuurlijke nieuwsgierigheid én leergierigheid, inspiratie en nieuwe inzichten kunnen ontwikkelen, uiten en toepassen!
  • Waar gekeken wordt naar de talenten van het kind en vanuit daar verder wordt gebouwd.

Ik vind het fantastisch dat ik mag helpen met het opbouwen en vormgeven van De Eigen Wijs[divider]

Annemiek HelfensteijnAnnemiek Helfensteijn, Stamgroepoach groep 3/4/5

Beste kinderen en ouders,

Ik ben Annemiek Helfensteijn. Ik ben getrouwd met Roeland en samen zijn wij trotse ouders van drie kinderen; Linde, Merel en Thijmen.

Wij gaan er graag samen op uit om bijvoorbeeld lekker te wandelen én wij zijn allemaal erg gek op (voor)lezen en gezelschapsspelletjes spelen.

Voordat ik op De Eigen Wijs startte, was ik al 13 jaar in het onderwijs en ik heb voor (bijna) alle groepen mogen staan. In september ben ik aan de slag gegaan met De Eigen Wijs kinderen in groep 3/4/5 en werk ik heel graag samen met u als ouders/verzorgers en met andere betrokkenen. Ik heb er heel veel zin in om er samen voor te zorgen dat leerlingen van onze school (her)ontdekken waar ze goed in zijn, zich prettig voelen en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau. [divider]

Mieke Fleur, Coach

Foto Mieke

Mijn naam is Mieke Fleur. Ik ben afgestudeerd onderwijsassistent maar heb voordat ik in september 2017 bij IKC De Eigen Wijs startte, 11 jaar lang verschillende functies bekleed binnen de kinderopvang.

Naast het moederschap voor mijn 2 zoontjes, liggen mijn interesses bij: theater, dans, muziek, gezonde voeding, de natuur en wereldreligies. Ik hou van strand en boswandelingen en zou heel graag nog meer van de wereld willen zien.

Op De Eigen Wijs ondersteun ik als Coach de Stamgroepcoaches van alle groepen. Daarnaast verzorg ik de BSO voor de kinderen die middels het pluspakket daar gebruik van maken.

Het onderwijs op De Eigen Wijs past onder andere zo goed bij mij, omdat ik graag wil dat elk kind elke dag weer voelt: “Ik ben goed zoals ik ben”. Ik ben blij dat ik  als coach de kinderen in de klas en op de BSO een fijne tijd kan geven.